Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


             Legyél trendi!                   Azaz mit viseljünk és mit kerüljünk?

Mielőtt elindulsz valahová, jól megnézed magad a tükörben. Lecseréled a sáladat, más nyakláncot választasz. Kritikusan végigméred az öltözékedet és kinézetedet. Miért? Mert szeretnél jól kinézni, de ez nem mindig jön össze. Ne aggódj, így normális! A divatnak is vannak alapelvei, amelyekkel nem árt megismerkedni. Ebben szeretnék segíteni neked.

Játék a mintákkal                                                                                           Néhány alapelv:

  • Idén minden jöhet, legyen az csík, pötty, virág, kör vagy gyümölcs. Ne feledd, hogy a nagy minták nem szeretik a társaságot!
  • Válassz magadnak kedvenc színt és mintát! Ha virágos mintát választasz, mehet alá egy fehér kis top, és ugyanolyan szabadidő nadrág vagy leggings. Ha például a blúz fekete-zöld pöttyös, vegyél alá fehér pólót és világos nadrágot. Ha a szoknya virágmintás, egyszínű, sima blúz és ugyanilyen harisnyanadrág illik hozzá.
  • A nagy mintás ruhákat törd meg övvel, lánccal. Az intenzív színekhez és mintákhoz egyszínű mellény vagy blézer illik, esetleg kapucnis felső. Ha a blúzood rózsaszín-világoskék csíkos, vegyél fölé szürke vagy fehér felsőt, és csak félig gombold be.  
  • A különböző minták színe harmonizáljon egymással.
  • Ne feledd, hogy a nagy minták téged is nagyítanak, viszont elvonják a figyelmet az esetleges alkati hibákról. A függőleges csíkok nyújtanak, a vízszintesek kicsit megrövidítik a törzset.
  • A csíkok jól kombinálhatók virágokkal, pöttyökkel, a nagy virágok kis virágokkal, a pöttyök rombuszokkal. A legszerencsésebb azonban az, ha a két ruhadarabon hasonló minták vannak, például mindkét felső geometriari mintás, csak a minták különböző nagyságúak, és színűek.

 

Ne kombináld: 

- a függőleges csíkokat vízszintessel;

- a színben nem illeszkedő mintákat;

- az afrikai állatos mintákat más mintákkal;

- a virágot hálós mintával;

- a hálós mintát csíkokkal;

- a gyümölcsös mintát virágokkal, és képregény stílusú képekkel;

- a különböző mintákat, ha valami azt súgja neked, hogy nem illenek egymáshoz.

 

Még szerkesztés alatt!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.