Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


                                      Állatos teszt  

Ki ne szeretne egy puha, csupaszőr kiscicát, kutyát, vagy esetleg egy tollas, csőrös, rikácsoló társat? Vagy egy szép halat, teknőst, hüllőt akik szépen elvannak egy terráimumban/akváriumban is? A tesztből megtudod, hogy milyen háziállat való neked!

1. Milyen helyen laksz?                                                                    a) Nagykertes ház                                                                           b) Lakótelepi ház                                                                            c) Emeletes ház

2. Mennyi időt töltesz otthon?                                                         a) Suli után rögtön hazamegyek, így sokat vagyok otthon.                  b) Vannak napok, amikor később érkezek meg.                                   c) Mindig este érek haza, mert elfoglalt vagyok.

3. Mi jut először eszedbe, ha meglátsz az utcán egy sebesült kutyát? a) "Jaj, szegény! Rögtön megsimogatom!"                                     b)"Óvatosan! Nem biztos, hogy barátságos!"                                   c) "Nem nyúlok hozzá, biztosan megharapna!"

4. Mennyire ügyelsz a szobád tisztántartására?                              a) Rendszeresen takarítok.                                                             b) Akkor rakok rendet, ha már nagyon zavar a rendetlenség.            c) Utálok takarítani!

5. Melyik állattól irtózol?                                                                a) Pók, darázs, szöcske.                                                                  b) Kígyó, béka, gyík.                                                                      c) Nem félek semmilyen állattól.

6. Allergiás vagy az állatszőrre?                                                     a) Nem.                                                                                        b) Igen.                                                                                         c) Nem tudom.                                       

7. Fogadnál örökbe állatot menhelyről?                                           a) Igen, mert így megmentem az életét.                                            b) Csakis tenyésztőtől vennék, hogy fajtatiszta legyen.                     c) Nem, mert tartanék attól, hogy koszos, és beteg.   

8. Szeretsz állatkertbe járni?                                                          a) Nem, mert sajnálom az állatokat, mert fogságban vannak.               b) Igen, mert olyan állatokat is láthatok élőben, amilyeneket eddig csak könyvekből ismertem.                                                              c) Nem voltam még állatkertben.

9. Miért szereted/szeretnél háziállatot?                                        a) Mert szeretetet tudnak adni.                                                      b) Mert saját kis világuk, és környezetük van.                                   c) Mert a lakás díszei.

10. Szerinted az állatoknak is vannak jogai?                                     a) Persze, mivel ők is érző lények.                                                    b) Nem mindegyiknek van.                                                               c) Nincsenek, mert ők nem emberek.

11. Ha hazavinnél egy kóbor állatot, mit szólnának otthon?                 a) Megsajnálnák, és befogadnák ők is.                                               b) Hosszasan vitatkoznátok, de aztán beengednék ők is.                     c) Nem engednék, hogy hazavigyem.

12. Milyen hangulatú ember vagy általában?                                      a) Vidám.                                                                                         b) Türelmes.                                                                                   c) Nyugodt.

Értékelés:

Legtöbb válaszom a):                                                                                                                                          Szőrmókbarát

Igazi állatbarát vagy. Főleg az ölelgetni és simogatni való szőrös állatokat kedveled. Legyen az kutya, macska vagy nyúl, mindegyikkel jól tudsz bánni. Megfelelően gondoskodsz róluk, és legszívesebben az összes szabadidődet is velük töltenéd. Nem zavar az sem, ha valami csínytevésen kapod őket, mert ezeket feledteti a megannyi öröm és szeretet.

Legtöbb válaszom b):                                                                                                                                        Tollas csodák

Türelemmel viselkedsz azon állatok iránt, amelyek szeretnek nagy zajt csapni. Ezért neked papagáj, kanári, és más tollas házikedvenc való. Igaz, hogy kalitkában élnek, mégis szükségük van reptetésre, persze csakis a gazdi felügyeletével. Szereted, hogy könnyen megtaníthatod őket egy-egy mutatványra is. Lehet, hogy a családod nem örül az új jövevénynek, de te meggyőzöd őket, hogy megfelelően tudsz gondoskodni róluk.

Legtöbb válaszom c):                                                                                                                                        Terráriumi lakók és halak

Nem érzed olyan közel magadhoz az állatokat, hogy azok közvetlenül veled éljenek. Jobban kijössz velük, ha elszeparárálódva vannak a szobádban, mint például a pókok, gyíkok, és halak. Így nem kell attól félned, hogy valami kárt csinálnak vagy bepiszkítják a padlót. Mindig megtalálod őket, hiszen nem tudnak világgá menni. Sajnos velük nem lehet játszani, csak kívülről figyelni viselkedésüket, de neked ennyi pontosan elegendő.

 

Saját írás, ellopni tilos!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kal.dia@citromail.hu

(k1572562894556555555442158**52, 2011.01.15 14:06)

Nem érzed olyan közel magadhoz az állatokat, hogy azok közvetlenül veled éljenek. Jobban kijössz velük, ha elszeparárálódva vannak a szobádban, mint például a pókok, gyíkok, és halak. Így nem kell attól félned, hogy valami kárt csinálnak vagy bepiszkítják a padlót. Mindig megtalálod őket, hiszen nem tudnak világgá menni. Sajnos velük nem lehet játszani, csak kívülről figyelni viselkedésüket, de neked ennyi pontosan elegendő.